Een kenningsmakingscursus over het christelijk geloof


 

Wat is een Alpha-cursus?
Een Alpha-cursus is een kenningsmakingscursus over het christelijk geloof.

De cursus duurt 13 avonden en een weekend. In een goede en open sfeer kunnen belangstellenden zelf ontdekken wat het betekent om christen te zijn. Iedere avond begint met een gezamenlijke maaltijd, gevolgd door een inleiding van maximaal een half uur. In deze inleidingen wordt ingegaan op diverse kernpunten van het christelijk geloof. In kleine groepjes wordt daarover doorgepraat. Deze opzet heeft als voordeel dat er enerzijds duidelijke informatie wordt overgedragen en dat er anderzijds volop ruimte is voor onderling gesprek en ontmoeting.


Een Alpha-cursus biedt mensen de gelegenheid om binnen de context van de christelijke gemeente op vrijblijvende wijze te zoeken naar antwoorden op de vragen van hun leven. Het cursusmateriaal veronderstelt geen voorkennis. Het zet in bij de persoon en het werk van Jezus Christus en gaat vervolgens in op wat het betekent om te leven in een relatie met God.
 
De avonden beginnen om 18:30 met een maaltijd.

Voor wie is een Alpha-cursus?
Alpha is voor iedereen!
- voor mensen die meer willen weten over het christelijk geloof
- voor mensen die pas christen zijn geworden
- voor mensen die hun geloof nog eens van het begin willen doordenken


Bent u op zoek naar informatie, wilt u deelnemen aan de cursus, kent u iemand die aan de cursus wilt deelnemen of wilt u meehelpen?

Dan kunt u contact opnemen met: Het Alpha-team is op zoek naar deelnemers. Weet u soms iemand in de buurt, die aan de Alpha-cursus wil meedoen? Nodig hem of haar dan uit.

Alvast dank.
Het Alpha-team
terug