1902 - Zondagschool "de Blijde Boodschap" - 2017

1902 - Zondagschool "de Blijde Boodschap" – 2017
We starten D.V. 16 september 2018 voor ons 116e seizoen!!
Elke zondagmorgen van 11:15-12:15 uur komen kinderen uit Klaaswaal en ook een aantal uit de dorpen er om heen, naar de Schaapskooi  bij de Hervormde kerk voor een uur zondagsschool. Het is altijd heel gezellig maar het kan nog véél gezelliger worden als jij ook komt....... Iedereen is welkom! Of je wel eens in de kerk bent geweest of nog niet…ook jou willen we zo graag er bij hebben! Want wij hebben een blijde boodschap die we ook jou willen vertellen omdat het ook voor jou is, dat staat in de Bijbel!!
Wat doe je op zondagsschool?
De leiding organiseert elke week een leuk programma. Jullie horen dan een verhaal uit de Bijbel. Iedereen vindt de Bijbelverhalen héél erg mooi. En weet je… ze zijn echt gebeurt!
Zondagsschool is er voor kinderen van 4-12 jaar en is gratis. We hebben 3 groepen:
1= onderbouw        schoolgroep 1,2 en 3      boven zaal rechts
2 = middenbouw     schoolgroep 4,5 en 6     boven zaal links
3 = bovenbouw       schoolgroep 7 en 8        consistorie
We doen nog veel meer leuke dingen op de zondagsschool!!
We vertellen aan elkaar wat we hebben beleefd de afgelopen week. Drinken lekker siroop.
Na het Bijbelverhaal gaan we liedjes zingen. Liedjes als “Jezus is de goede Herder”of "Lees je Bijbel, bid elke dag" worden veel gezongen. Het is altijd geweldig om met elkaar te zingen. Jullie zullen al heel snel de liedjes mee kunnen zingen. Bij de jongste groep is er ook tijd om wat te knutselen of te kleuren. Elke week maken we weer iets nieuws, wat je natuurlijk mee naar huis mag nemen en wat bij het Bijbelverhaal past van die zondag.
In de middelste groep luisteren we ook elke week naar een Bijbelverhaal. En mogen we elke week een psalmvers leren,
zodat we ze uit ons hoofd kennen en in ons hart voor nu en later bewaren. Hier verdienen we stickers en bij een volle kaart een beloning mee. We hebben allemaal een verwerkingsboekje waar een puzzel of opdracht bij het verhaal van die zondag in staat en in je eigen boekje met jou naam er op mag je zelf schrijven.
En de oudste groep dan?
De oudste groep behandelt net als de jongere groep ook een verhaal uit de Bijbel. En hebben onze eigen opzet. Vaak praten we met elkaar nog na over het onderwerp. In groep 3 leren we elke week een Bijbeltekst met elkaar.
Kerstfeest
Op de eerste kerstdag vieren we met elkaar kerstfeest in de kerk. Om alles goed te laten verlopen gaan we zelfs oefenen in de kerk, 3 keer op zondag , de weken voor het kerstfeest. Onder begeleiding van mooie instrumenten zingen we samen kerstliedjes en natuurlijk wordt de kerstgeschiedenis verteld. Ook wordt er een spannend verhaal verteld door één van de leidinggevenden. Vele vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes vieren dit met jou mee.
Adoptie project
Natuurlijk heeft de zondagsschool ook een project waar we geld voor inzamelen.
Via Woord en Daad adopteren we een kindje uit Haïti. Door ons geld krijgt Nephta, zo heet ons meisje, o.a. kleding, voedsel en christelijk onderwijs.
Kom jij ook op de zondagsschool????
De zondagsschool groeit maar er kunnen nog veel meer kinderen bij!!! Het zou ontzettend leuk zijn als jij ook komt.
We zijn er buiten de schoolvakanties om elke zondag boven in de Schaapskooi zalen.
Voor vragen kun je contact opnemen met Willy de Reus onze voorzitter