1902 - Zondagsschool "de Blijde Boodschap" - 2022-2023


1902 - Zondagsschool "de Blijde Boodschap" – 2022-2023
 
Dit jaar is onze zondagsschool 120 jaar jong!
Elke zondagmorgen van 11:15-12:15 uur komen kinderen naar de Schaapskooi bij de Hervormde kerk voor een uur zondagsschool. Het is altijd heel gezellig maar het kan nog véél gezelliger worden als jij ook komt....... Iedereen is welkom!
Elk jaar starten we de derde zondag van september.
Of je wel eens in de kerk bent geweest of niet…ook jou willen we zo graag er bij hebben! Want wij hebben een blijde boodschap die we ook jou willen vertellen omdat het ook voor jou is, dat staat in de Bijbel!!   Zondagsschool is boven in de Schaapskooi. Eerst drinken we lekker met elkaar en knabbelen op een koekje. Elke zondag beginnen we met elkaar te vertellen wat we afgelopen week hebben beleefd. Dan gaan we met elkaar zingen en naar het Bijbelverhaal luisteren en daarna een verwerking maken, een knutsel of puzzel die past bij de vertelling van die zondag. En dan is het altijd weer heel snel tijd om af te gaan sluiten en danken. Per zondag zijn er 3 van de leiding die beurt hebben. Een van de leiding doet de opening, het bidden en zingen en de sluiting. Een meester of juf zal de Bijbelvertelling doen. Een zal voor de verwerking de voorbereidingen treffen. Elke keer dat je er bent plakken we een sticker en bij 7 stickers mag je een cadeautje kiezen uit de verrassingsmand. Psalmen zijn liederen uit de Bijbel. We leren elke keer een stukje van één psalmvers. Oude woorden die steeds weer nieuw zijn, uit je hoofd leren om ze in je hart te bewaren.  

Adoptie project Zondagsschool is zeker gratis! Mocht je geld mee willen nemen,  de zondagsschool heeft een project waar we geld voor inzamelen. Via Woord en Daad adopteren we een kindje uit Sierra Leone. Door ons geld krijgt Fatmata, zo heet ons meisje, o.a. kleding, voedsel en christelijk onderwijs.  
Paasfeest de opstanding van de Heere Jezus vieren we met elkaar en ouders en belangstellenden van harte welkom! Pinksterfeest vieren we met de kinderen samen.
Op de eerste Kerstdag vieren we met elkaar Kerstfeest in de kerk. Om alles goed te laten verlopen gaan we zelfs oefenen in de kerk, 3 keer op zondag, de weken voor het Kerstfeest. Onder begeleiding van mooie instrumenten zingen we samen Kerstliederen en natuurlijk wordt de Kerstgeschiedenis verteld. Ook wordt er een spannend verhaal verteld door één van de leidinggevenden. De vaders, moeders, opa's, oma's, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes vieren dit met jou mee.  

Aan het eind van het seizoen, voor de zomervakantie hebben we op zaterdag de afsluiting. We gaan dan iets leuks doen, ergens naar toe en eten gezellig met elkaar.   Wat klinkt dat allemaal leuk he! Maar vooral is het heel bijzonder dat we bij elkaar komen om te horen over de Heere Jezus, die op aarde kwam om ook jongens en meisjes die in Hem geloven te redden. We vertellen jou daar graag over! Kom jij ook op de zondagsschool ??? Het zou ontzettend fijn zijn, we zetten graag een stoel voor je klaar! We zijn er buiten de schoolvakanties om elke zondag. 
Voor vragen kun je contact opnemen met Willy de Reus onze voorzitter 06-22169130  
terug